Allergisch voor zonnebrandcrème,
wat nu?

Article Read Duration 5 min lezen

De zon: vriend en vijand in één. We houden van de zon, van de warmte, van het licht, en eigenlijk kunnen we ook niet zonder zon. Tegelijkertijd kan te veel zonlicht schadelijk zijn. Bescherming is ontzettend belangrijk. Maar wat als je allergisch bent voor zonnebrandcrème?

WAT TE DOEN TEGEN EEN ALLERGIE VOOR ZONNEBRANDCRÈME?

Als je in het verleden allergische reacties hebt gehad op zonnebrandcrème, snappen we dat je het liever zo min mogelijk gebruikt. Tegelijkertijd is zonder bescherming de zon in gaan geen goed idee. Je kan jezelf ook beschermen door middel van bedekkende kleding en een leuke strandhoed, maar als je ook lekker van de zon wil genieten is dat natuurlijk ook niet altijd een optie. Gelukkig hebben wij een oplossing: de Anthelios producten van La Roche-Posay zijn speciaal ontwikkeld voor (zonne) allergiegevoelige huid.

Je kunt jezelf tegen de zon beschermen door middel van bedekkende kleding en een leuke strandhoed bijvoorbeeld. Maar ja, wij begrijpen dat je ook weleens écht van de zon wil genieten. En dat kan! Je kunt dan het beste producten gebruiken die specifiek voor jouw gevoelige huid gemaakt zijn, zoals de Anthelios-lijn van La Roche-Posay.

Los van het gebruik van de juiste zonnebrand, is het ook belangrijk dat je een goede skincareroutine volgt. Dit betekent: je huid iedere dag goed reinigen, een vochtinbrengende crème gebruiken en als laatste stap, je zonnebrandcrème aanbrengen. Tot slot: blijf zoveel mogelijk uit de zon op het heetst van de dag, tussen 11 en 15 uur, en zorg dat je altijd je Anthelios-zonnebrandcrème bij de hand hebt.

DE BESTE BESCHERMING BIJ HUIDALLERGIE

Om te voorkomen dat je een allergische reactie krijgt van je zonnebrandcrème, gebruik je dus het beste een product dat specifiek ontwikkeld is voor de gevoelige huid. Daarnaast is het des te belangrijker dat je een goede skincareroutine hebt waarbij je producten gebruikt die speciaal ontwikkeld zijn voor jouw huidtype.

ZONNEBRAND MET EEN HOGE FACTOR SPECIAAL VOOR DE GEVOELIGE HUID

Anthelios UVMUNE 400 Onzichtbare Fluide SPF50+ zonder parfum van La Roche-Posay is een geweldig product voor de gevoelige huid. Het is speciaal ontwikkeld voor huid die zonnebrandcrème slecht kan verdragen. Het is ongeparfumeerd, om het risico op irritatie tot een minimum te beperken.Het product is ook oftalmologisch/oogheelkundig getest, hierdoor kun je het ook met een gerust hart rond je ogen gebruiken zonder dat je vervolgens met jeukende en geïrriteerde ogen rondloopt.

Deze crème bevat het ingrediënt MEXORYL 400, het meest effectieve uv-filter tegen de verraderlijke uv-A-stralen. Uv-A-straling is het hele jaar aanwezig, of de zon nou fel schijnt of niet. Je merkt op korte termijn weinig van deze straling, maar deze is het meest schadelijk op lange termijn. Daarnaast bevat deze crème XL-PROTECT, een gepatenteerde filtertechnologie die de huid beschermt tegen vrije radicalen. Deze La Roche-Posay-zonnebrandcrème is echt perfect voor mensen met een gevoelige huid.

HYDRATATIE: IDEAAL VOOR DE GEVOELIGE HUID

Wil je je huid niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook hydrateren? Dan raden wij je de Anthelios UVMUNE 400 Hydraterende Crème SPF50+ van La Roche-Posay aan. Deze crème is ook speciaal ontwikkeld voor gevoelige huid en heeft zowel een beschermende werking tegen de zon vanwege de MEXORYL 400-technologie, als een vochtinbrengende werking.
Je kunt deze crème dagelijks gebruiken, met name vlak voordat je de zon in gaat. Vergeet niet regelmatig opnieuw aan te brengen, zeker als je gezweet hebt of je gezicht afgedroogd hebt met een handdoek.

OIL CONTROL GEL-CREAM: ZONNEBRANDCRÈME GESCHIKT VOOR DE VETTE EN GEVOELIGE HUID

Anthelios Gel-Cream Oil Control SPF 50+ van La Roche-Posay is een geweldig alternatief voor de vette huid, omdat het een zeer hoge breedspectrum zonbescherming biedt. Dankzij de AIRLICIUM-technologie heeft het bovendien 12 uur lang een matterend effect. Deze crème breng je aan als laatste stap van je skincareroutine, vóórdat je je make-up aanbrengt.

VOOR HET LICHAAM: ZONNEBRANDSPRAY

Een heel makkelijke manier om zonnebrandcrème aan te brengen is het gebruik van een spray. Anthelios Onzichtbare Spray SPF50+ van La Roche-Posay heeft een ultralichte textuur en beschermt uitstekend Het bevat de XL-PROTECT-technologie die filtert en beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon. Het toegevoegde bronwater van La Roche-Posay kalmeert de gevoelige huid. Deze zonnebrandspray is ideaal als je je lichaam snel wil insmeren én geen plakkerige handen wil krijgen: de formule trekt snel in en plakt niet

ALLERGISCH VOOR ZONNEBRANDCRÈME

Sommige mensen krijgen last van zonneallergie als ze in de zon zitten, anderen zijn juist allergisch voor zonnebrandcrème. Dit laatste komt niet heel veel voor, maar als je daar last van hebt, kan dat erg vervelend zijn.

Heb jij een gevoelige huid die niet alle zonnebrandcrèmes kan verdragen? Dan is het erg belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om te voorkomen dat je last krijgt van huiduitslag, roodheid en jeuk.

Maar hoe komt het eigenlijk dat je niet alle zonnebrandcrème kunt verdragen? Wat veroorzaakt deze vervelende klachten als irritatie, jeuk en bultjes?
Als je eczeem of uitslag krijgt van een zonnebrandcrème, dan komt dat meestal door een overgevoeligheid voor één of meer bestanddelen van het product. Zeker mensen met een gevoelig huidtype kunnen hier last van hebben.

Een overgevoeligheid voor zonnebrandcrème herken je snel: ervaar je direct na het insmeren jeuk, irritatie, ontstekingen en roodheid? En nemen de klachten toe als je het product blijft gebruiken? Ofwel: wordt de reactie van je huid steeds heftiger, de jeuk intenser en de reactietijd korter? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk allergisch voor een bestanddeel van de crème die je gebruikt en is het extra belangrijk de juiste producten te kiezen.

Samengevat: heb je een gevoelige huid die reageert op het gebruik van zonnebrandcrème? Dan raden wij je aan extra aandacht te besteden aan het type zonnebrandcrème dat je gebruikt en producten te kiezen die goed beschermen tegen de zon én speciaal ontwikkeld zijn voor een gevoelige huid.
1Cook BE Jr, Bartley GB. Treatment options and future prospects for the management of eyelid malignancies: an evidence-based update. Ophthalmology 2001 Nov; 108(11):2088-98.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid ’zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd, veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid, veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

JE HOEFT GEEN ZONNEBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de aanleiding geven tot het ontstaan van de tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draagt u best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.’ 
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt, heeft 90% kans dit te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik SAVE YOUR SKIN om tussen de dermatologische bezoeken door een oogje in het zeil te houden op je moedervlekken en die van je dierbaren. En uiteraard, maak van zonnebrandcrème een onbetwistbare dagelijkse bescherming van deze moedervlekken, en ter voorkoming van huidkanker.
Leer Meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ANTHELIOS speelt een belangrijke rol op het gebied van zonnebrandproducten. De zeer goede breedspectrum bescherming is het resultaat van bijna 30 jaar geavanceerd klinisch onderzoek naar zonnebrandproducten en gevoelige huid.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER BESCHERMING TEGEN DE ZON