Zonbescherming - Waarom, hoe en wat: De juiste zorg voor elke huid
Wat is zonbescherming?
Zonbescherming? Je denkt misschien meteen aan zonnebrandcrème, -olie, -spray of -gel. Maar er komt meer bij kijken. Het begint natuurlijk met een goede zonnebrandcrème met de juiste SPF, maar vergeet ook niet je hoed, een goede zonnebril, en zoek de schaduw op als de zon op z’n felst is. Zo bescherm je niet alleen je huid tegen verbranding, maar voorkom je ook vroegtijdige veroudering, pigmentvlekken, én verlaag je het risico op huidkanker.
En wist je dat je eigenlijk elke dag SPF zou moeten dragen? Ja, zelfs hier in Nederland! Vooral in de zomermaanden is het superbelangrijk om je huid goed te beschermen – en niet één keer, maar meerdere keren per dag. Die UV-stralen zijn er altijd, zelfs als de zon zich achter de wolken verstopt.
Waarom zonnecrème zo belangrijk is
Heerlijk, dat zonnetje, maar het kan je huid flink beschadigen. Met de juiste zonbescherming kun je:
- Verbranding voorkomen: Niemand zit te wachten op een pijnlijke, rode huid.
- Het risico op huidkanker verkleinen: De meeste gevallen van huidkanker zijn te voorkomen met de juiste zonbescherming.
- Vroegtijdige huidveroudering tegengaan: Zonnestralen kunnen rimpels en andere tekenen van veroudering versnellen.
Bonus: Veel crèmes hydrateren je huid. Da’s pas win-win!
Vroegtijdige huidveroudering door de zon
Onbeschermd in de zon zitten is een van de grootste redenen waarom onze huid sneller veroudert. Hoe ouder je wordt, hoe trager je huid herstelt. Die UV-straling zorgt voor opbouwende schade, wat kan uitmonden in vervelende vlekken en pigmentproblemen. Wil je je huid fris en strak houden? Begin dan vroeg met smeren en verzorging. Want eenmaal daar, verdwijnen die rimpels niet meer zo makkelijk.
En vergeet niet: te veel zon verhoogt ook je risico op huidkanker, de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.
Wist je dat?
Nederland staat in de top 3 van EU-landen met het hoogste aantal nieuwe gevallen van huidkanker. (ECIS, 2023)
Wat je moet weten over de zonnebank
Onverstandig zonnen op jonge leeftijd, zoals het gebruik van de zonnebank, kan je huid ernstig beschadigen. Wist je dat het gebruik van een zonnebank je risico op huidkanker met maar liefst 75% verhoogt? (Stichting tegen Kanker). Het veroudert ook vroegtijdig je huid en is slecht voor je ogen.
En vergeet deze mythes maar:
- de zonnebank bereidt je huid niet voor op de zon;
- de zonnebank is bij een tekort aan zonlicht geen alternatief om vitamine D aan te maken.
Insmeren tegen UVA- en UVB-stralen
Wat zijn UVA-stralen?
Je hoort de weerman of weervrouw soms waarschuwen voor een hoge UV-index. Dat betekent veel UV-straling in het zonlicht, en dat is niet best voor je huid.
Maar waarom precies? Een deel van die UV-stralen wordt gelukkig gefilterd door de ozonlaag. Toch wordt niet alles tegengehouden. UVA-stralen met een langere golflengte (315-400 nm) dringen diep door in onze huid, namelijk tot de lederhuid.
UVA-stralen zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering en kunnen de elasticiteit van de huid aantasten. En het nare is: deze stralen gaan ook dwars door wolken en zelfs glas.
Wat zijn UVB-stralen?
Ook UVB-stralen komen deels door de ozonlaag heen. In tegenstelling tot UVA-stralen bereiken ze alleen de opperhuid (epidermis). Maar onderschat ze niet – UVB is de grootste boosdoener als het gaat om verbranden. En nog belangrijker: ze kunnen je cellen in de bovenste huidlaag beschadigen, wat het risico op huidkanker verhoogt.
UVB-stralen geven je misschien snel een bruine kleur, maar ze komen op lange termijn met een prijs: zonnebrand, huidvlekjes, rimpels en in het ergste geval zelfs huidkanker.
Wist je dat?
Een handig ezelsbruggetje is de "B" van UVB, die staat voor "burning" ofwel verbranden. UVB-stralen zijn namelijk de grootste boosdoeners als het gaat om verbranding.
Wat is SPF & hoe werkt een product met SPF?
SPF, oftewel zonbeschermingsfactor, geeft aan hoe goed je zonnebrandcrème beschermt tegen UV-straling. Voor de beste bescherming smeer je 2 milligram per vierkante centimeter huid. Hoe hoger de SPF, hoe beter en langer je beschermd bent. Wereldwijd staat dit bekend als de Sun Protection Factor (SPF).
Goed om te weten: Kun je bruin worden met factor 50? Zeker wel! Zelfs met SPF 50+ komt er nog bijna twee procent UV-straling door.
Wat is de UV-index?
De UV-index geeft aan hoe sterk de UV-straling op een bepaalde dag is. Hoe hoger de UV-index, hoe intenser de straling. Deze waarde wordt berekend op basis van de ozonlaag, bewolking en hoogte van een locatie.
Vanaf een UV-index van 3 is zonbescherming noodzakelijk, maar het beste is om je huid elke dag te beschermen. Ook als de index laag is, zijn er namelijk nog steeds UV-stralen die op lange termijn schade kunnen veroorzaken, al zal je die dag zelf niet snel verbranden. Deze index is overal ter wereld gelijk en wordt door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) gehanteerd.
Innovatieve UV-filter Mexoryl 400
La Roche-Posay heeft een nieuwe UV-filter: Mexoryl 400 (yep, dat is een hele mond vol—officieel heet het Methoxypropylamino Cyclohexenylideen Ethoxyethylcanoacetaat). Deze filter biedt zeer hoge bescherming tegen de zon, vooral tegen UVA-stralen. Producten met Mexoryl 400 beschermen je huid op cellulair niveau en zijn ideaal voor gevoelige, reactieve of zonneallergie-gevoelige huid.Hoe weet je welke SPF je nodig hebt?
Het kiezen van de juiste SPF kan best een ding zijn, maar we maken het graag makkelijk voor je. Check deze 5 punten:
- Ken je huid:
Lichte huid: Als je een bleke huid hebt die snel verbrandt en nauwelijks bruint, ga dan voor SPF 30 of hoger. Denk aan SPF 50 als je weet dat je een hele dag in de zon doorbrengt.
Gemiddelde huid: Voor wie een beetje bruint, maar nog steeds kan verbranden, is SPF 30 meestal een goede keuze.
Donkere huid: Zelfs als je zelden verbrandt, is het slim om SPF 30 te gebruiken. Je huid heeft nog steeds bescherming nodig! - Let op de zonkracht:
Tropisch klimaat: Ben je aan het hiken in de bergen of gewoon lekker aan het strand? Ga voor SPF 30 of 50 en zorg dat je minstens elke 2 uur opnieuw smeert. De zon is daar een stuk sterker. Winterse dagen: Voor de korte winterdagen of bewolkte dagen is nog steeds SPF 30 aan te raden. Ga je op wintersport, dan is SPF50 weer de aanbevolen beschermingsfactor.
- Bedenk wat je gaat doen:
Sportief bezig of veel in het water? Zorg dat je een waterbestendige zonnebrandcrème gebruikt met SPF 30 of 50.
Gewoon de deur uit: Voor je dagelijkse bezigheden in de stad is SPF 30 vaak genoeg. - Hoe lang ben je buiten?
Even een boodschapje doen: SPF 30 is voor de meeste mensen prima voor korte momenten buiten.
Dagje zonnebaden: Kies een hogere SPF, bij voorkeur 50 of 50+, als je lang in de zon blijft en zorg dat je regelmatig opnieuw aanbrengt. - Gevoelige huid? Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een hogere SPF en overleg eventueel met een dermatoloog voor advies op maat.
Vergeet niet om je zonnebrand regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na een duik in het water of als je hebt gezweet.
Soorten zonnebrandcrème: de verschillen
Bij het kiezen van je zonbescherming heb je verschillende opties. Je kunt kiezen uit crèmes, lotions, gels, sprays en sticks, elk met hun eigen voordelen. Hier is een kort overzicht van wat je kunt verwachten:
- Zonnemelk: Past bij bijna elk huidtype, heeft een hoog watergehalte. De lichte textuur maakt het makkelijk om uit te smeren.
- Zonnecrème: Iets rijker en perfect voor een droge huid. Het hogere vetgehalte zorgt voor een stevige consistentie.
- Zonnegel: Geschikt voor alle huidtypes, ideaal voor een acnegevoelige huid door de lichte textuur.
- Zonnespray: Super licht en makkelijk aan te brengen, ook geschikt voor gevoelige huid. Er bestaan ook ‘mist’ varianten. Let daarbij op dat het erg lastig is om goed in te schatten of er genoeg product op je huid terecht is gekomen, zeker als er veel wind staat.
- Sun fluid: Niet vet, biedt goede bescherming voor gevoelige huid, huid met puistjes en gemengde huid.
- Zonneolie: Geeft een glanzende finish en voelt vaak wat vettig aan. De SPF is meestal aan de lagere kant. Factor 30 is het absolute minimum voor goede bescherming.
Zonnebrandcrème voor gezicht en lichaam
Dermatologen raden aan om direct zonlicht te vermijden wanneer de zon op z’n felst is. Toch de zon in tijdens de piekuren? Zorg dan voor een zonnebrandcrème met een hoge SPF.
Veel zonnebrandproducten zijn geschikt voor zowel je gezicht als je lichaam, maar je gezicht verdient wat extra aandacht. De huid hier is namelijk dunner en vaak gevoeliger. Zonnecrème voor je gezicht voelt vaak prettiger aan en dat betekent dat je ze vaker en beter opnieuw aanbrengt. En hoe vaker je smeert, hoe beter je beschermd bent. Bij een gemiddelde tot lage UV-index kun je ook een gezichtscrème met een lagere SPF gebruiken—zolang je maar elke dag smeert!
Zonverzorging voor haar en hoofdhuid
Wist je dat ook je hoofdhuid gevoelig is voor UV-straling? Combineer dat met wind, chloor of zout water en je haar heeft flink wat te verduren. Daarom is het slim om je haar voor het slapengaan te wassen met een hydraterende shampoo en een voedende conditioner te gebruiken.
Overdag je haar en hoofdhuid beschermen? Kies dan voor een lichtgewicht, ademende hoed of pet. Check de "UPF"-classificatie—de Ultra Protection Factor—om te weten hoe lang je veilig in de zon kunt blijven met je hoofddeksel. Een UPF van 20 betekent bijvoorbeeld dat je 20 keer langer beschermd bent dan zonder bescherming. Net als SPF, maar dan voor je hoofd.
Welke ingrediënten zitten er in zonnebrandcrème?
De Europese Cosmeticaverordening bepaalt welke ingrediënten in cosmetische producten mogen. Fabrikanten zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun producten. Wat telt, is dat de ingrediënten veilig zijn, goed werken en dat je huid ze verdraagt.
Enkele veel gebruikte ingrediënten zijn:
- Water
- UV-filter
- Emulgatoren: Dit kunnen olie-in-water of water-in-olie emulgatoren zijn.
- Voedende stoffen zoals niacinamide, glycerine, panthenol en hyaluronzuur.
Ontdek welke zonnecrème de beste is voor jouw huidtype
Net zoals er verschillende zonnebrandcrèmes zijn, heeft elke huid z’n eigen “verlanglijstje”. Kies daarom zonverzorging die perfect past bij jouw huidtype. Zo geef je je huid precies de bescherming en liefde die het nodig heeft om stralend en gezond te blijven.
Zonbescherming voor een droge huid
Heb je een droge huid? Dan is de kans groot dat je natuurlijke beschermingsbarrière verzwakt is. Een goede vochtinbrengende zonnecrème, die iets rijker maar niet plakkerig is, werkt perfect voor dit huidtype. Kies voor een zonnecrème met hydraterende ingrediënten die je huidbarrière ondersteunt terwijl ze herstelt.
Zonnecrème voor een vette of acnegevoelige huid
De Anthelios UVmune 400 Fluide Oil Control SPF50+ is licht, niet vet en verstopt je poriën niet – perfect voor een frisse, stralende huid. Met een onzichtbare finish biedt het de bescherming die je nodig hebt tegen schadelijke UV-stralen, zonder dat het zwaar aanvoelt.
Zonnecrème voor een gevoelige en allergiegevoelige huid
Heb je een gevoelige of allergiegevoelige huid? Dan is de La Roche-Posay Anthelios SPF50 Invisible Fluid jouw go-to-zonbescherming. Deze zachte, geurvrije zonnecrème beschermt zonder je huid te irriteren. Zoek daarnaast regelmatig de schaduw op en draag lichte, ademende kleding voor dat beetje extra bescherming. Zo kun je onbezorgd van de zon genieten.
Oorzaken, symptomen en tips voor een huid met zonneallergie
Alle producten van La Roche-Posay zijn dermatologisch getest en geschikt voor een (allergie)gevoelige huid. We zijn wereldwijd het nr. 1 aanbevolen merk door dermatologen.*
*Studie in de huidverzorgingsmarkt uitgevoerd door AplusA en andere partners tussen januari 2023 en mei 2023 onder dermatologen in 34 landen, die meer dan 80% van het wereldwijde BNP vertegenwoordigen.
De beste zonbescherming voor elke levensfase
Merk je dat je huid verandert of dat je in een nieuwe levensfase zit? Dat is helemaal oké. Elke fase in je leven vraagt om een andere vorm van zonbescherming.
Zonnebrandcrème voor baby’s en kinderen
De huid van baby's en kinderen is extra kwetsbaar en heeft extra zorg nodig in de zon. Eczeem komt bij hen ook vaker voor dan bij volwassenen. Daarom is de Anthelios Kids Zonnebrandspray UVMUNE SPF50+ perfect voor hun (eczeem)gevoelige huid.
Extra tip: Houd kleintjes onder de 3 jaar uit de directe zon, trek ze lichte kleding en een hoedje aan, en smeer ze goed in—ook als ze in de schaduw spelen.
Zonnebrandcrème tijdens de zwangerschap
Verwacht je een baby? Gefeliciteerd! Tijdens je zwangerschap is goede zonbescherming nog belangrijker. Door hormonale veranderingen kan je huid gevoeliger worden voor UV-straling en zwangerschapsmasker. Dus, altijd smeren met SPF 50.
Zonnebrandcrème tegen rimpels
Wist je dat een zonnecrème in je dagelijkse routine niet alleen beschermt tegen schadelijke zonnestralen, maar ook huidveroudering tegengaat? Dankzij speciale filters en ingrediënten zoals hyaluronzuur en niacinamide helpt het tekenen van veroudering te verminderen. Lees er alles over in het artikel 'Zonnebrandcrème: het ultieme anti-aging huidverzorgingsproduct'.
Zonbescherming voor specifieke huidproblemen
Een huid met huidproblemen vraagt om bijzondere zorg, vooral als het om zonbescherming gaat.
Welke zonnecrème is geschikt voor een huid met psoriasis of eczeem?
Net zoals bij een droge huid, is de beschermende barrière bij huidaandoeningen zoals psoriasis en atopische dermatitis (eczeem) verstoord, waardoor de huid kwetsbaarder is voor externe factoren. Een goede zonnebrandcrème voor deze huidtypen biedt niet alleen UV-bescherming, maar bevat ook hydraterende ingrediënten die de huidbarrière versterken. Zonnebrandcrèmes die ontwikkeld zijn voor gevoelige huid zijn daarom vaak ook geschikt voor mensen met psoriasis en eczeem.
Zonnebrandcrèmes voor actinische keratose
Actinische keratose is een voorstadium van huidkanker, veroorzaakt door jarenlange blootstelling aan UV-straling. Met La Roche-Posay Anthelios 100 KA+ Med Crème kun je dit helpen voorkomen.
Bescherming tegen de zon tijdens chemotherapie
Chemotherapie maakt je huid extra gevoelig voor UV-straling, wat het risico op zonschade vergroot. De medicijnen die je krijgt tijdens chemo kunnen je huidcellen aantasten en je huid gevoeliger maken voor licht. Daarom is het belangrijk om je huid tijdens en tot 6 maanden na je chemokuur extra goed te beschermen. Kies voor producten die hydrateren en vrij zijn van geurstoffen of toevoegingen.
Onze Anthelios UVmune 400 SPF50+ is perfect voor mensen die een kankerbehandeling ondergaan, en de Anthelios 100 KA+ Med Crème biedt extra hoge bescherming. Overleg zeker met je arts welke zonnebrand het beste bij jou past.
Zonbescherming voor littekens
Bescherm verse littekens goed tegen de zon, want UV-straling kan de genezing vertragen en je littekens donkerder maken. Met de Cicaplast Baume B5 SPF 50 herstel je de huidbarrière en voorkom je dat littekens rood of bruin worden.
Wil je meer weten over hoe je je littekens het beste kunt verzorgen? Check het artikel 'Optimale verzorging voor littekenherstel'.
Zonnebrand smeren op je tattoo
Een nieuwe tatoeage is net als een zonnesteek voor je huid – het heeft tijd nodig om te genezen. Bescherm je verse inkt minstens 6 weken tegen direct zonlicht, want UV-stralen kunnen je huid irriteren en je tattoo laten vervagen of verkleuren. Na die zes weken kun je overstappen op een zonnebrandcrème die je huid kalmeert en verder helpt bij het herstel.
Van plan om een nieuwe tattoo te laten zetten? Ontdek hoe je je tatoeage het beste beschermt met zonnebrandcrème.
Hoe moet je zonnebrand aanbrengen?
Zonnebrand? Check! Huidtype gecheckt? Dubbelcheck! Nu nog weten hoe vaak je moet smeren. De frequentie van zonnebrandcrème kan variëren afhankelijk van het seizoen, je huidverzorgingsroutine en hoe lang je in de zon bent.
Zonbescherming in de zomer
In de zomer is UV-straling op z’n sterkst, dus dagelijkse zonbescherming is een must, ongeacht je huidtype. Kies het liefst voor een SPF50 met UVA-bescherming en smeer alle onbedekte huid goed in. En onthoud, zelfs in de schaduw is bescherming nodig.
Zonbescherming in de winter
Zonnecrème in de winter? Absoluut! Ook al voelt de zon minder fel, UV-straling is er altijd, zelfs op bewolkte dagen. In de winter heeft vooral je gezicht extra bescherming nodig, dus een dagcrème met minstens SPF 30 is je go-to. De rest van je lichaam zit wel safe onder die lagen winterkleding. En als je de bergen in gaat? Dan hoort SPF50 thuis in je koffer.
Zonbescherming na het zwemmen
Waterbestendige zonnebrand voor in de zee of het zwembad? Het klinkt ideaal, maar het is niet helemaal waterbestendig. Het blijft langer zitten dan gewone zonnebrand, maar verliest toch wat kracht na een duik. Daarom is het slim om ook met waterbestendige zonnebrand even bij te smeren na het zwemmen. Het label betekent vooral dat de bescherming in het water beter blijft dan bij producten zonder die claim, maar bijwerken blijft belangrijk.
Zonnebescherming en make-up: wat is de juiste volgorde?
Je gezicht beschermen tegen UV-stralen en toch stralend voor de dag komen met make-up? Volg deze stappen:
- Breng eerst een dagcrème aan en laat die een paar minuten intrekken. Hydraterende crèmes op waterbasis zijn het beste.
- Smeer daarna je favoriete zonnebrandcrème en geef het zo’n 20 minuten om in te trekken.
- Vervolgens kun je je make-up aanbrengen. Als je een primer gebruikt, doe dat dan als eerste stap.
- Je kunt ook een getinte zonbeschermende crème gebruiken voor een egalere teint.
Tip: Gebruik make-up producten met SPF voor extra bescherming.
Een poeder met SPF is ideaal voor make-up touch-ups, maar bedenk dat de bescherming meestal minder is dan die van een zonnecrème, vooral wanneer de zon fel schijnt.
De Anthelios Anti-glans mist spray SPF50 is ideaal om over je make-up heen te sprayen en je bescherming de hele dag door op peil te houden.
Hoe vaak moet je zonnebrandcrème smeren?
Voor een dagje zonnebaden: breng eerst ruim zonnecrème aan. Na 10 tot 15 minuten nog een laagje voor extra bescherming. Vergeet niet om elke 2 uur opnieuw te smeren, en vaker na zwemmen of sporten.
Belangrijk om te weten: door opnieuw in te smeren wordt de zonnecrème niet sterker en wordt de beschermingsduur niet extra verlengd. Smeer dus echt minimaal elke 2 uur.
Aftersun: verzorging na een dag in de zon
Het is niet alleen belangrijk om je huid te beschermen vóór en tijdens het zonnen, maar ook daarna moet je 'm goed verzorgen met kalmerende, herstellende en hydraterende producten.
Wat is het belang van aftersun?
Zonnestralen kunnen je huid flink uitdrogen en belasten. Hierdoor kan je huid strak aanvoelen, verbranden of zelfs gaan schilferen. Een goede aftersun verzorgt, koelt en hydrateert je huid, waardoor ze weer lekker zacht aanvoelt en sneller herstelt.
Wat kun je gebruiken als aftersun?
Kies altijd een aftersun lotion of gel die geschikt is voor een gevoelige huid. Ga voor een zachte formule met thermaal water en lipide-vernieuwende ingrediënten om je gestreste huid na het zonnen te kalmeren.
Tip: Reinig je huid na het zonnen met een milde douchegel en breng daarna een zachte aftersun aan op je droge huid. Zo blijft je huid lekker zacht en gekalmeerd.
Vroegtijdige detectie kan 90% van de huidkanker genezen. Houd je moedervlekken en die van je dierbaren goed in de gaten!
Tips & vragen over zonverzorging
Zonverzorging roept vaak dezelfde vragen op. Hier geven we antwoord op die veelgestelde vragen en delen we handige tips en waardevol advies met je.
Kun je bruin worden met zonnebrand op?
Zelfs met een hoge beschermingsfactor komt er nog steeds UV straling door de filters heen en word je dus nog steeds bruin. Je kleurtje ontwikkelt zich juist geleidelijker en blijft langer mooi. Het idee dat je niet bruin wordt van zonnebrandcrème is dus echt een fabeltje.
Smeer je altijd goed in om je huid te beschermen tegen verbranding en geniet langer van je bruine teint. Je bruine kleur komt namelijk door de pigmentcellen in je huid, niet door de zonnebrandcrème.
https://www.laroche-posay.nl/artikel/word-je-bruin-met-factor-50
Lees het artikel: Feiten en fabels over zonnen en bruin worden.
Hoe werkt zelfbruiner?
Wil je een alternatief om extra bruin te worden? Probeer zelfbruinende verzorgingsproducten. Deze zelfbruiners voor gezicht en lichaam geven je huid een natuurlijke bruine kleur zonder dat je de zon nodig hebt. Dit komt door dihydroxyaceton (DHA), een bruiningsmiddel dat reageert met de eiwitten in de bovenste huidlaag.
Let op: niet iedereen wordt even bruin, dus test het product eerst op een klein stukje huid om zeker te weten dat het voor jou werkt.
Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar?
Ongeopende zonnebrandcrème gaat minstens 30 maanden mee. Maar zodra je 'm opent, is de houdbaarheid korter. Check de achterkant van de verpakking, daar staat een symbool van een open potje. Het getal erin laat zien hoe lang je de crème kunt gebruiken na opening. Bijvoorbeeld "12M" betekent 12 maanden houdbaar na openen. Bewaar je geopende zonnebrand altijd op een koele, droge plek en gooi 'm weg als de houdbaarheidsdatum is verstreken.
Zonbescherming voor alle huidtypes
Een zonnebrandcrème die past bij jouw huid beschermt niet alleen tegen UV-straling, maar hydrateert ook nog eens. Zo zorg je voor een gezonde, stralende huid op de lange termijn.
Anti-aging zonnebescherming voor het gezicht
Anthelios Age Correct SPF50 Anti-aging crème vermindert huidveroudering en voorkomt pigmentvlekken. Met een ultralichte formule vol hyaluronzuur, niacinamide en PHE-resorcinol, houdt het je huid 24 uur gehydrateerd.
Zonnecrème voor de gevoelige huid
Anthelios UVMUNE 400 Onzichtbaar Fluide SPF50+ zonder parfum is perfect voor gevoelige huid en voor wie snel last heeft van zonneallergieën. De transparante, water- en zweetbestendige formule laat geen sporen achter op je huid.
Zonnecrème voor kinderen met een huid die gevoelig is voor eczeem
Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50+ Hydraterende Melk biedt intensieve bescherming en verzorging voor gevoelige kinderhuid, zelfs bij atopische dermatitis. Deze milde, antioxiderende formule met karitéboter bevat geen geurstoffen en trekt snel in.
Zonverzorging op maat beschermt tegen UV-straling en hydrateert de huid, waardoor je op de lange termijn bijdraagt aan de gezondheid en schoonheid van je huid.